Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Υποχρεωτικός ο "γάμος" των ομοφυλόφιλων στις εκκλησίες της Δανίας!

-->
Η Δανία ψήφισε νόμο με τον οποίον αναγκάζει την Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία, που είναι η επίσημη εκκλησία του κράτους, να τελεί "γάμους" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου μέσα στους ναούς της, αν και το ένα τρίτο του συνόλου των ιερέων λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν σε τέτοιες τελετές.
Ο νόμος, τον οποίον παρουσίασε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας, πέρασε με 85 ψήφους υπέρ, 24 κατά και δύο αποχές στην αποτελούμενη από 179 έδρες Βουλή.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου.

Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υπερψήφισαν το νόμο εκτός από το εθνικιστικό Κόμμα του Λαού της Δανίας, (το ‘Dansk Folkeparti’ της Pia Kjærsgaard, το οποίο έλαβε 12,3% στις εθνικές εκλογές του 2011 και 15,3% στις ευρωεκλογές του 2009) το οποίο εκτιμά ότι «ως θρησκευτικός νοείται μόνον ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». «Ο γάμος είναι τόσο παλιός όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος και δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι που αποτελεί θεσμό», είπε ο Christian Langballe, εκπρόσωπος του κόμματος.

Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε το λεγόμενο «συμβόλαιο κοινωνικής συμβίωσης» μεταξύ ομοφυλόφιλων, το 1989. Αργότερα οι θρησκευόμενοι ομοφυλόφιλοι μπορούσαν να συμμετέχουν σε συμβολική «τελετή ευλογίας» της σχέσης τους από ιερείς της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας, αλλά μόλις τώρα αποκτούν το δικαίωμα ενός κανονικού και με πλήρη δικαιώματα θρησκευτικού «γάμου». Το 2009 το κράτος νομιμοποίησε και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.

«Εδραιώνεται η ισότητα ανάμεσα σε ζευγάρια διαφορετικού φύλλου και σε ζευγάρια του ίδιου φύλλου. Έγινε ένα μεγάλο βήμα» δήλωσε μετά την ψηφοφορία η Μανού Σαρέεν, υπουργός Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι όροι για τον θρησκευτικό «γάμο» είναι δύο: να το επιθυμούν οι «μελλόνυμφοι» και να το αποδέχεται ο ιερέας που θα τελέσει το «μυστήριο». Ένας ιερέας μπορεί να αρνηθεί για θεολογικούς λόγους, ωστόσο, ο επίσκοπος πρέπει να μεριμνήσει για να βρεθεί αντικαταστάτης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  



ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου