Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Συναγερμός στην Αστυνομία για τους βασανισμούς ηλικιωμένων από ληστές

-->
Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην Ελληνική Αστυνομία οι βασανισμοίηλικιωμένων μέχρι θανάτου για λίγα ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η αγριότητα που επέδειξαν κακοποιοί απέναντι σε μία 93χρονη από τηνΚαρδίτσα και έναν 87χρονο από το Πικέρμι Αττικής.
Οι δράστες δολοφόνησαν άγρια τα θύματά τους για να τους αφαιρέσουν χρήματα καθώς τόσο η 93χρονη όσο και ο 87χρονος δεν είχαν άλλες οικονομίες.
Στην Καρδίτσα οι ληστές άρπαξαν τα μόλις 600 ευρώ που είχε η 93χρονη για να περάσει το μήνα και στο Πικέρμι μόλις 100 ευρώ που είχαν απομείνει στον 87χρονο συνταξιούχο.
Η 93χρονη συνταξιούχος ζούσε μόνη της σε ένα μικρό σπιτάκι στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Μία γειτόνισσα τη βρήκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή όταν πήγε να την επισκεφτεί γιατί ανησύχησε που δεν σήκωνε το τηλέφωνο.
Το πτώμα της ήταν τυλιγμένο με κλινοσκεπάσματα κάτω από το κρεβάτι και ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία.
Οι ληστές της έκλεισαν το στόμα και τη μύτη για να μην καταφέρει να φωνάξει βοήθεια.
Oι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τα δακτυλικά αποτυπώματα τριών ατόμων και λίγες ώρες αργότερα συνέλαβαν τρεις Έλληνες (Ρομά), των οποίων τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν.
Οι τρεις συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για εγκληματικές πράξεις και έτσι υπήρχαν στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ. με τους σεσημασμένους ληστές.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στο Πικέρμι ένας 87χρονος συνταξιούχος.
Οι ληστές παρακολουθούσαν την οικία και εισέβαλαν στο εσωτερικό της μόλις η σύζυγος του θύματος βγήκε έξω για να πάει σε κοινωνική υποχρέωση.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο που προκάλεσαν το θάνατό του.
Οι είσοδοι και τα παράθυρα του σπιτιού δεν έφεραν ίχνη παραβίασης με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο ηλικιωμένος άνοιξε στους δολοφόνους του.
Το εσωτερικό του σπιτιού παρουσίαζε ίχνη έρευνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αφαιρέθηκαν περίπου 100 ευρώ.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου