Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΥΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS! Βαρύτατα ποινικά αδικήματα ακόμα και εις βάρος του πολιτεύματος και της «εσχάτης προδοσίας» εξετάζει ο Εισαγγελέας!

-->
Εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital controls στη χώρα τον Ιούνιο του 2015, διενεργεί με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η έρευνα αφορά μάλιστα βαρύτατα ποινικά αδικήματα ακόμα και σε βάρος του πολιτεύματος.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από μήνες μετά από δεκάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά».
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ποινικής αποτίμησης μιας περιόδου που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Η στόχευση της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι τόσο για βαριά, κακουργηματικής μορφής ποινικά αδικήματα, όσο και για άλλα εξίσου σοβαρά που αφορούν ακόμα και στα αποκαλούμενα «πολιτειακά» μεταξύ των οποίων και αυτό της «εσχάτης προδοσίας», τα οποία περιγράφουν οι πολίτες στις αναφορές τους.
Ήδη ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Μάλιστα ήδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.
Θεωρείται δε πολύ πιθανόν πως με βάση της αναφορές αλλά και οσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ο εισαγγελέας θα προσκρούσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης, συνεπώς με βάση το Σύνταγμα πρέπει να σταματήσει την έρευνα και για αυτό το σκέλος να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. Εκεί, με την αντιπολίτευση να έχει κατ επανάληψη μιλήσει για ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης, επαφίεται πλέον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υπόθεση στο αρχείο.
Πηγή: capital.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου