Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΑLERT! Προς παραίτηση ο Τσίπρας; - Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες θα προκύψουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις

-->
Νομικοί κύκλοι πάντως επισημαίνουν ότι η απόφαση δεν είναι εκ των προτέρων δεδομένη είναι αμφίρροπο το αποτέλεσμα…
Το παραδεκτό των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στην τρίτη κατά σειρά, συνεδρίασή του χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου του 2016.
Η απόφαση αυτή, που ήρθε σε αντίθεση με την πρόταση του εισηγητή, επιτρέπει να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για το τηλεοπτικό τοπίο.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί προπομπό πιθανών εξελίξεων καθώς δυνητικά μπορεί να καταλήξει σε απόφαση κόλαφο για την κυβέρνηση. 
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με την έννοια παραδεκτών προσφυγών επιτρέπει…την αξιολόγηση του νόμου Παππά. 
Εάν η απόφαση ήταν τέτοια που απέρριπτε τις προσφυγές θα τελείωνε εδώ η διαδικασία και εκ των πραγμάτων δεν θα ετίθετο θέμα συνταγματικότητας του νόμου Παππά.
Με την απόφαση περί παραδεκτών προσφυγών, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει εάν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός τότε καταρρέει όλη η διαδικασία και η κυβέρνηση βρίσκεται πλήρως εκτεθειμένη. 
Σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσαν να προκύψουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις. 
Εάν το Συμβούλιο κρίνει ότι ο νόμος είναι συνταγματικός τότε η κυβέρνηση θωρακίζεται και ισχυροποιεί την επιχειρηματολογία της. 
Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως ανέφεραν ότι δεν ανησυχούν για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας…
Νομικοί κύκλοι πάντως επισημαίνουν ότι η απόφαση δεν είναι εκ των προτέρων δεδομένη είναι αμφίρροπο το αποτέλεσμα… 

Η κρίσιμη απόφαση 

Η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της ουσίας του ζητήματος θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία τις προσεχείς ημέρες.
Ειδικότερα, με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά το δικαστήριο έκανε δεκτές - παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία - τις προσφυγές δίδοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η Ολομέλεια που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.
Η απόφαση για την ουσία της Συνταγματικότητας για την οποία ανοίγει ο δρόμος εκτιμάται σαν καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου