Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Χατζημαρκάκης: «Τα χρήματα της δόσης δεν θα φτάσουν στους Έλληνες» (ΒΙΝΤΕΟ)

-->
«Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι ένα μεγάλο καινούριο κούρεμα τότε και μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα είναι δυνατή» τονίζει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τις προοπτικές της χώρας.
Σε συνέντευξη που παρέθεσε στο Aχελώος tv, ο κ. Χατζημαρκάκης υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια παράταση του δημοσιονομικού προβλήματος, προσθέτει όμως ότι η δόση ήταν αναγκαία για τηλειτουργία της οικονομίας.

«Η εικόνα της Ελλάδας είναι διαφορετική, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον κύριο Στουρνάρα, που λίγο τεχνοκράτης, λίγο πολιτικός, έχει καταφέρει να τον βλέπουν θετικά οι ξένοι ηγέτες. Τα χρήματα της δόσης δεν μας αξίζουν, δεν φθάσουν στους ίδιους τους Έλληνες, δεν θα πέσουν στην αγορά, αλλά θα γυρίσουν άμεσα στην Ολλανδία και στην Γερμανία. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι ένα μεγάλο καινούριο κούρεμα τότε και μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα είναι δυνατή. »Το δυο πέμπτα της κοινωνίας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν οποιοδήποτε εισόδημα και αυτός είναι ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο στην ΕΕ» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή τα δημοσιονομικά μέτρα δεν επαρκούν για να απαντήσουν στο πρόβλημα της ύφεσης, πακέτο ανάπτυξης και επενδύσεων πρέπει να δοθεί επειγόντως στην Ελλάδα, επικουρικά προς τα μέτρα λιτότητας.

«Πιστεύω πως η απάντηση βρίσκεται στην λογική της ανάπτυξης, χρειάζεται να προωθηθούν γρήγορα νέες επενδύσεις, δέκα δις ευρώ τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ ακόμη είναι αδιάθετα, βρίσκονται ακόμη στους λογαριασμούς στης Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έρχονται στην αγορά. Στην Ελλάδα υπάρχει μια ευαισθησία μεγάλη προς τους ξένους επενδυτές, δεν θέλουνε ξένους επενδυτές, γιατί φοβούνται ότι θα εξαγοράσουν την Ελλάδα, την Ελληνική ιδιοκτησία. Έχουμε έλλειψη παγιωμένης πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων. Η διοικητική αποτελεσματικότητα του κράτους καθώς και η πολιτική αστάθεια επηρεάζουν τις αποφάσεις των Εταιρειών να επενδύσουν» δήλωσε.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου