Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ! Ο φάκελος – Βόμβα εξερράγη στα χέρια του – Ποιοι είναι οι ύποπτοι δράστες (PHOTO + VIDEO)

-->
Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαΐου στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του.
Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων  του Αlpha ο  πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και στα κάτω άκρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Το σημείο αποκλειστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτόπου έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα.
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ άνοιξαν και οι αερόσακοι.
Παράλληλα τραυματίστηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του πρώην πρωθυπουργού.
παπαδημος14
Ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στη συνέχεια στο χειρουργείο.Ωστόσο σε επιφυλακή βρίσκεται και δεύτερο νοσοκομείο προκειμένου να μεταφερθεί ο κ. Παπαδήμος σε περίπτωση που παραστεί μεγάλη ανάγκη.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο φάκελος-βόμβα είχε σταλεί στον πρώην Πρωθυπουργό στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διαθέτει μεν μηχάνημα X-Ray, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να ανιχνεύσει τη συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη που περιείχε η επιστολή.
Φεύγοντας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Λουκάς Παπαδήμος μπήκε στο αυτοκίνητό του και κάθισε, όπως πάντα, στο πίσω κάθισμα. Μπροστά, δίπλα στον οδηγό του, έκατσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του, ο Π.Κ.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Μίλησε με τον κ. Τόσκα, ζήτησε να μάθει πληροφορίες για την κατάστασή του.
Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος  του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη.  Κάποια στιγμή φαίνεται πως έγειρε προς το πίσω αριστερά κάθισμα του αυτοκινήτου για να ελέγξει την αλληλογραφία του. Τότε πήρε στα χέρια του τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο, ο οποίος εξερράγη όταν τον άνοιξε. 

Η επίθεση θυμίζει έντονα τους Πυρήνες της Φωτιάς: Τον περασμένο Μάρτιο η συγκεκριμένη οργάνωση  είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φερόμενοι αποστολείς των φακέλων μάλιστα ήταν Έλληνες πολιτικοί. 
Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος.
Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου. 
Ο κ. Παπαδήμος αμέσως μετά το χτύπημα βγήκε αιμόφυρτος από το αυτοκίνητο του με σκισμένα ρούχα, όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο
Στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκαν ο κ. Στουρνάς και ο κ. Τζανακόπουλος προκειμένου να τον δουν
Ως κύριοι ύποπτοι της επίθεσης θεωρούνται οι Πυρήνες της φωτιάς, χωρίς όμως ακόμα να επιβεβαιώνεται.  Αποστολέας του βιβλίου – βόμβα ήταν η ακαδημία Αθηνών
Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Capture1
ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα για τη Δημοκρατία η τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Λουκά Παπαδήμου
«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες.
 Οι δηλώσεις του κ. εκπροσώπου για την επίθεση στο Λουκά Παπαδήμο: 
Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση. Ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους. Υποβάλλονται σε εξετάσεις ώστε να αποφασιστεί η μεταχείριση που θα έχουν. Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος. Επίσης η ΕΛΑΣ είναι αυτονόητο ότι θα κάνει οτιδήποτε ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Ο Κ. Μητσοτάκης καταδικάζει την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.
«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Το tweet του Παπανδρέου για τον Παπαδήμο 
Capture

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Αρκετοί ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες της έκρηξης του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο και σε ώρα αιχμής.
«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.
Καταστηματάρχες της περιοχής δήλωσαν πως άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και είδαν καπνούς να βγαίνουν από το όχημα, τονίζοντας πως οι άνδρες βγήκαν μόνοι τους από το εσωτερικό του θωρακισμένου αυτοκινήτου.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου