Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

«Πολύωρες καθημερινές διακοπές νερού στη Σαμοθράκη, την ώρα που νερά των πηγών «χάνονται» άσκοπα στη θάλασσα»

-->
«Ονομάζομαι Κατσαρός Ευάγγελος, είμαι κάτοικος Λάρισας και επισκέπτομαι την Σαμοθράκη τα τελευταία 31 χρόνια ανελλιπώς, ακόμη και τώρα στα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Είμαστε λάτρεις οικογενειακώς.
Προτιμούμε να στερηθούμε κάποια άλλα πράγματα παρά το δεκαήμερο της Σαμοθράκης, αυτού του επίγειου Παραδείσου. Δυστυχώς όμως αυτό το νησί παραμένει αναξιοποίητο από την κεντρική πολιτεία και άτυχο όσον αφορά τους τοπικούς της άρχοντες. Τέλος πάντων, εμάς μας αρέσει έστω κι έτσι, αλλά θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω.
Φέτος όμως αντιμετωπίσαμε εκεί κάτι πρωτόγνωρο. Πολύωρες καθημερινές διακοπές νερού. Και να φανταστεί κανείς πόσες εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες κυβικά από διάφορες πηγές του νησιού καταλήγουν στην θάλασσα, χάνονται άσκοπα. Εκτός των άλλων αγανακτισμένοι οι ντόπιοι (μαζί με τους τουρίστες) λένε ότι τον χειμώνα το βουνό ήταν χιονισμένο αρκετές φορές και για καιρό που σημαίνει ότι όλο αυτό το χιόνι πήγαινε στον υδροφόρο ορίζοντα, χώρια ότι μέχρι και τον Ιούνιο λένε έβρεχε. Άρα δεν νοείται αυτό το φαινόμενο της λειψυδρίας. Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;
Εμείς πάντα αν και προγραμματισμένο όπως προανέφερα το δεκαήμερο ξεκλέβαμε συνήθως καμιά μέρα παραπάνω. Φέτος αναγκαστήκαμε να φύγουμε 2 ημέρες νωρίτερα. Όπως μάθαμε δεν είμασταν οι μόνοι.
Με λύπη μου όμως διαπίστωσα ότι:
Πρώτον, ο δήμαρχος είναι νέος άνθρωπος. Οπότε αυτά δεν επιτρέπονται. Έτυχε να τον δω και να τον ακούσω στον επικήδειο που εκφώνησε σε μια κηδεία ενός νέου ανθρώπου που έφυγε ξαφνικά, τον οποίο έτυχε να γνωρίζω καλά. Ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της Σαμοθράκης.
Δεύτερον, οι κάτοικοι ναι μεν είναι αγανακτισμένοι και λένε όλα τα παραπάνω, αλλά δεν κάνουν και δεν διεκδικούν τίποτα ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση σε αυτό το μείζον ζήτημα. Κρίμα. Προσωπικά το θεωρώ αδικία άλλα νησιά να μην έχουν νερό, να κουβαλάνε από αλλού και η Σαμοθράκη να σπαταλά τόσο νερό και να μην έχει δίκτυα για να μην ξεμένει και να γίνονται διακοπές υδροδότησης δύο 4ωρες το 24ωρο».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου