Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Περίεργη «ψευδής» έιδηση για «πρόβα» εισβολής των Τούρκων στην Ελλάδα διαμέσου Βουλγαρίας - Ένα υπαρκτό σενάριο

-->
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Μια περίεργη είδηση, που ίσως αποτελεί επιχείρηση «μαύρης προπαγάνδας» και παραπλάνησης και μετά διαψεύστηκε, για πρόβα εισβολής στην Ελλάδα διαμέσου εδάφους τρίτης χώρας από την Άγκυρα είδε το φως της δημοσιότητας καθώς Βουλγαρικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι 82 τουρκικά άρματα μάχης και 800 Τούρκοι στρατιώτες δεν υπάκουσαν να εγκαταλείψουν τη Βουλγαρία, μετά από άσκηση που έγινε στη βουλγαρική επικράτεια.
Το βουλγαρικό ΥΠΑΜ διέψευσε τα βουλγαρικά ΜΜΕ αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το παραδεχόταν ακόμα και αν ήταν αλήθεια καθώς πρόκειται για κατάλυση, έστω και για λίγο, της βουλγαρικής κυριαρχίας.
Η Άγκυρα και το τουρκικό Επιτελείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την λήξη του Ψυχρού πολέμου, έχει ως σχεδιασμό, την πραγματοποίηση μιας αιφνίδιας και πισώπλατης επίθεσης στην Ελλάδα διαμέσου τρίτης χώρας.
Η Βουλγαρία θεωρείται ιδανική για τις τουρκικές ΕΔ διότι ο πληθυσμός της νότιας επικράτειάς της είναι κατεξοχήν μουσουλμανικός και εδώ και αρκετά χρόνια ζητάει τον αυτοπροσδιορισμό του όχι ως θρησκευτική, αλλά ως εθνική μειονότητα
Το σενάριο εισβολής στην Θράκη διαμέσου Βουλγαρίας είναι υπαρκτό και οι τουρκικές ΕΔ φαίνεται πως ξεκίνησαν τα «δοκιμαστικά» κάνοντας αναγνώριση των εδαφών και «μετρώντας» αντιδράσεις από την Σόφια, οι οποίες όπως φάνηκε ήταν τελικώς πολύ αργές.
«Η διάψευση από το βουλγαρικό ΥΠΑΜ έγινε μετά την αποκάλυψη από βουλγαρικό ιστόχωρο που ανέφερε ότι τα 82 άρματα και πάνω από 800 Τούρκοι στρατιώτες,  που συμμετείχαν στην άσκηση που έλαβε χώρα μεταξύ  του Τοπολοβγκράντ και του (ποταμού) ‘Καμμένα Ρέκα’, δεν φεύγουν από το βουλγαρικό έδαφος.
Η άσκηση κράτησε εννέα ημέρες αλλά με το πέρας της, ήδη πέρασαν τέσσερις ημέρες και δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το βουλγαρικό έδαφος. Παρενέβη ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ  και αποκαλύφθηκε ότι  τα τουρκικά στρατεύματα περιμένουν εντολή από την Τουρκία για να μετακινηθούν» λένε τα βουλγαρικά σάιτ που αναδημοσίευσαν την παραπλανητική αυτή είδηση!
Δηλαδή κατά την είδηση, «έγραψαν» κανονικά την νόμιμη βουλγαρική εξουσία και περιμένουν εντολές από τον Ρ.Τ.Ερντογάν!
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας για το συμβάν, αλλά το παρέπεμψαν στο περιφερειακό αρχηγείο, στην Κωνσταντινούπολη.
«Αυτό σημαίνει  ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να πιέσουν  το τουρκικό κράτος να αποσύρει τα στρατεύματά του από τμήματα της βουλγαρικής επικράτειας».
Το βουλγαρικό ΜΜΕ αναφέρει μέσα ότι τα άρματα μάχης είναι Αλτάι, κάτι που βέβαια δεν ισχύει καθώς δεν έχουν παραχθεί ακόμα.
Το ίδιο το βουλγαρικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις από την βουλγαρική ιστοσελίδα «gudelnews» (τα καλά νέα), που αναδημοσιεύτηκαν και από άλλες
«Πηγή του υπουργείου Άμυνας, ανέφερε στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση ‘БНТ’, ότι οι σχετικές αναφορές είναι ψευδείς και ότι τα αναφερόμενα τουρκικά άρματα μάχης ‘Αλτάι’ δεν έχουν ακόμη εισαχθεί σε υπηρεσία στον τουρκικό στρατό και έχει παραχθεί μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός από αυτά.»
Αυτό φυσικά είναι αλήθεια. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι αναπαράχτηκε κάτι τέτοιο την στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν επισκέπτεται την Ελλάδα τις επόμενες δύο ημέρες όπου φυσικά θα κάνει περιοδεία και στην Θράκη είναι αξιοπερίεργο.
Και σημειώνουμε ότι: H είδηση προφανώς και είναι «μουσαντένια», το σενάριο όμως είναι υπαρκτό και ακόμα και η παραπληροφόρηση αποτελεί όπλο, τουλάχιστον εκφοβισμού, στα χέρια της Άγκυρας.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου