Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Στους δρόμους χιλιάδες Παλαιστίνιοι – «Θα πεθάνουμε ως μάρτυρες για την Ιερουσαλήμ

-->
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέκλυσαν τους δρόμους στις πόλεις της Λωρίδας της Γάζας, εκδηλώνοντας την οργή τους μετά την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Παλαιστίνιοι κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους κρατώντας σημαίες, ενώ άλλοι έκαιγαν εικόνες του Τραμπ και σημαίες του Ισραήλ.
«Εκφράσαμε την απόρριψή μας για αυτήν την απόφαση, η οποία είναι υπέρ του Ισραήλ και της σιωνιστικής κατοχής. Αντιπροσωπεύει την επιθετικότητα κατά των Παλαιστινίων και των Ιερών Τόπων.
Προειδοποιούμε την αμερικανική κυβέρνηση να μην πάρει αυτήν την απόφαση, γιατί τα συμφέροντά της θα κινδυνεύσουν και καλούμε όλους τους Παλαιστινίους, τους Άραβες και τους μουσουλμάνους να αντιταχθούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σαλάχ Μπαρνταουίλ.
«Η Ιερουσαλήμ είναι των Παλαιστινίων»
«Δεν θα το επιτρέψουμε, η Ιερουσαλήμ είναι δική μας, η Ιερουσαλήμ είναι των Παλαιστινίων. Δεν θα επιτρέψουμε καμία μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να το υπερασπιστούν αυτό με όλα τα μέσα» τόνισε μια διαδηλώτρια.
Οι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Θα πεθάνουμε ως μάρτυρες για την Ιερουσαλήμ».

tribune.gr
katohika.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου