Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Επί 24ωρη τουρκική παρακολούθηση η Καλόλιμνος: Αναφέρουν μετακινήσεις ελληνικών δυνάμεων

-->
Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα ,η οποία προφανώς επικαλείται τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στο νησάκι Cavus, «πλοίο το οποίο θεωρούν ότι ανήκει στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό φέρεται να  μεταφέρει στην νήσο Καλόλιμνο  στρατιωτικά οχήματα και προσωπικό».
Μάλιστα ο τουρκικός τύπος «πόσταρε» και φωτογραφίες του ελληνικού φυλακίου το οποίο παρακολουθείται από ότι φαίνεται 24ωρες των 24ωρο.
Πιθανότατα πρόκειται για αλλαγή φρουράς στο εν λόγω φυλάκιο μέσα στα γνωστά πλαίσια αντικατάστασης του προσωπικού , αλλά αυτό που είναι κατανοητό είναι ότι οι Τούρκοι «χτενίζουν» κάθε κίνηση της ελληνικής πλευράς στην ευρύτερη περιοχή έτοιμοι να «ορμήσουν»…
Η τουρκική δύναμη του μηχανικού που εργάζεται στο νησάκι απέναντι από τα Ίμια περιλαμβάνει και ομάδα του στρατού που είναι επιφορτισμένη με την λεπτομερή παρακολούθηση των ελληνικών κινήσεων ανά πάσα στιγμή.  
Η ίδια τουρκική ιστοσελίδα τονίσει ότι η κατάσταση στην περιοχή περιγράφεται ως «ήρεμη», αν και σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο έχουμε έντονη κινητικότητα και πάλι τα τελευταία λεπτά στην περιοχή των Ιμίων, σύμφωνα και με γνωστή ιστοσελίδα καταγραφής των ιχνών κινήσεων  πλοίων .

Τίποτα δεν είναι ήρεμο και όλα έχουν αλλάξει στην περιοχή των Ιμίων μετά το περιστατικό με το ελληνικό σκάφος του λιμενικού κοντά στα Ίμια .
Οι δύο πλευρές «αναδιατάσσουν» δυνάμεις στην περιοχή για τον δεύτερο γύρο εφόσον η Τουρκία ξεκίνησε από χθες την επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» για τον έλεγχο του Αιγαίου.
Από ότι όλα δείχνουν οι νεο-οθωμανοί αναμένουν και πάλι για να προκαλέσουν επεισόδιο στην περιοχή αλλά και πιθανόν και στο Καστελόριζο , το οποίο έχουν στοχοποιήσει εδώ και πολλά πάρα πολλά χρόνια.
Η εικόνα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σήμερα Παρασκευή 16/2/2018
Από Ελληνικής πλευράς το ΠΑΘ «Ρω» ΛΣ 70 στην Καλόλιμνο και σε απόσταση από τα Ίμια αναφέρει το kalymnos-news.gr
Από τουρκικής πλευράς η ακταιωρός TCSG GUVEN 702 ,νότια Ιμίων και πλησίον των μικρασιατικών παραλίων.
Δείτε το video του Δημήτρη Δρόσου με χαρακτηριστικές εικόνες από την κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σήμερα Παρασκευή 16/2/2018 ,4.00 απόγευμα.
Επίσης στο βίντεο θα δείτε και τη βραχονησίδα CAVUS απέναντι από τα Ίμια όπου οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικό παρατηρητήριο.



ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου